Meget syge behøver ikke at gennemgå ressourceforløb

Meget syge behøver ikke at gennemgå ressourceforløb

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen har skulle svare på om hensigten med førtidspensionsreformen at meget syge mennesker til at gennemgå ressourceforløb. Det §31 spørgsmål stillede sundhedsordfører for Dansk Folkeparti Liselott Brixt.

Ministeren har nu svarer, og her skriver han i sit svar, at det er klart at personer, der er så syge eller har har så betydelige funktionsnedsættelser, at det er helt åbenbart, at arbejdsevnen ikke kan udvikles, kan tilkendes førtidspension uanset alder og uden forudgående deltagelse i ressourceforløb. 

Dog svarer ministeren ikke klart på hvem der skal vurdere dette. Det kunne være interessant at vide hvem Jørn Neergaard Larsen mener der skal foretage vurderingen. 

Herudover anfører beskæftigelsesminister, at formålet med den brede politiske aftale om reformen af førtidspension og fleksjob er, at flere borgere skal have en tilknytning til arbejdsmarkedet og dermed adgang til at forsørge sig selv, og at færrest muligt skal ende på varig, passiv forsørgelse. Som led i reformen blev derfor indført de individuelle ressourceforløb, som skal give personer med store og komplekse problemer en længerevarende, tværfaglig og sammenhængende indsats, som måske kan være det, der gør, at den enkelte på sigt kan få en plads på arbejdsmarkedet – eventuelt i et fleksjob.

Læst 1518 gange Senest ændret fredag, 16 oktober 2015 17:00
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

HANDICAPPORTAL.DK

HANDICAPBARN.DK

HANDICAPFORHOLD.DK

FERIE-FRITID

Nyhedsmail

Tilmeld vores e-mail Nyhedsbrev for at få øjeblikkelig opdatering når som helst