Fra syg til selvstændig med speciale i ledelse

Fra syg til selvstændig med speciale i ledelse

Anne Chabert fejrer 10 års jubilæum som ejer af rådgivningsvirksomheden Chabert og Partnere

Få år efter at Anne Chabert fik diagnosen type 2 diabetes, besluttede hun sig for at forlade den trygge lønmodtagertilværelse i HR-afdelingen i Nets Danmark. Hun ville bygge en ny virksomhed op fra bunden med udgangspunkt i sin brændende interesse for ledelse.

I år fejrer hun 10 års jubilæum som ejer af virksomheden Chabert og Partnere. Virksomheden rådgiver, ledertræner og underv iser nuværende og kommende ledere i en bred vifte af offentlige og private virksomheder. Blandt kunderne er virksomheder som Flash Light A/S, eSupplies A/S, Lindskov Communication, Skandia og BCD Travel.

Lærte at lede sit liv
Bevidst ledelse er vejen frem, hvis man vil nå de mål, som man sætter sig i sin virksomhed og i sit liv. Det ved Anne Chabert alt om. Som 32-årig fik hun diagnosen type 2 diabetes. En arvelig livsstilssygdom, som ofte - og også i Annes tilfælde - blev udløst af usund livsstil og overvægt.

- Dengang fik jeg et chok. I dag ser jeg det faktisk som en gave. Sygdommen åbnede mine øjne. Jeg lærte at styre mit liv, min kost og min motion. Blev langt mere målrettet, konkret og håndfast og bedre til at træffe valg. Og endnu vigtigere, så fandt jeg ud af, at vi altid har et valg. Hvis ikke jeg havde gjort mig de erfaringer, havde jeg nok aldrig fundet modet til at kaste mig ud i livet som selvstændig, siger Anne Chabert.

Hun lærte at tackle forandringerne og udfordringerne i sit liv, hvilket hun har haft stor gavn af siden. Senest da hun for fire år siden var involveret i et voldsomt trafikuheld. En ulykke, der har påvirket hendes liv efterfølgende.
- I sådan en situation er det vigtigt, at kunne fokusere på nye muligheder og sætte nye mål. Det samme gælder i virksomheder, som konstant bliver ramt af nye udfordringer i den foranderlige verden, som vi lever i. Det er vigtigt, at vi kan tage ansvar og leve med de vilkår, som forandringerne giver os, siger hun.

Fra tilfældig karriere til målrettet virksomhed
I takt med, at Anne Chabert efter sin diabetes-diagnose ændrede livsstil i privatlivet, fik hun øjnene op for, at hun ikke heller ikke var det sted i sit arbejdsliv, hvor hun ønskede at være.
- Min karriere havde indtil da været ret tilfældig. Jeg anede ikke, hvad jeg ville efter min studentereksamen på Greve Gymnasiu m, så jeg søgte ind til Dansk Supermarked. Da jeg efter to ugers læretid var blevet træt af udelukkende at sætte varer på hylder, læste jeg samtidig en merkonom i personaleudvikling.

I 1991 blev Anne Chabert ansat i betalingsformidlingsvirksomheden PBS, der siden har skiftet navn til NETS. Først var hun i økonomiafdelingen, senere i HR og sad de sidste to år i bestyrelsen.

Master i forankring af viden
Diabetes-diagnosen var et kærkomment wake-up call, som i 2002 fik Anne Chabert til at tage hul på en masteruddannelse i Adult Learning and Human Ressources på Danmarks Pædagogiske Universitet.
- Jeg havde jo lært, hvad det betyder på resultatsiden at tage ansvar, sætte mål og kæmpe for tingene. Det brugte jeg til at få 30 timers job, 20 timers studie og to små børn til at hænge sammen. Jeg VILLE lykkes med det, siger hun.

Før da havde hun igennem sit arbejde i PBS deltaget i mange seminarer, der skabte begejs tring. Kurser der gjorde hende og de andre kursister teoretisk klogere.
- Der skete bare ingenting, når vi kom tilbage til hverdagen på kontoret. Det var dybt frustrerende og personligt utilfredsstillende. Derfor begyndte jeg at studere, hvad det kræver at skabe forankringen af den nye viden som ledere og medarbejdere bliver udstyret med. Det betyder, at jeg i dag udelukkende arbejder med projekter, der har implementeringen med fra starten. Det er ikke nok at blive klogere, vi skal også se nye handlinger i hverdagen – og nye resultater, fastslår Anne Chabert.

Lyset i øjnene
Hun er ikke i tvivl om, at hendes solide viden om læringsprocesser er årsagen til, at virksomheden Chabert & Partnere stadig eksisterer i dag efter nogle hårde år med økonomisk afmatning og nedskæringer på efteruddannelsesområdet i de fleste danske virksomheder.
- Det bedste ved mit job er, når jeg begynder at se lyset i øjnene på de folk, jeg hjælper. Når de pludselig kan se, hvordan alting bliver meget nemmere, når man påtager sig det fulde ansvar for at føre de mål ud i livet, som man har sat sig, siger Anne Chabert.

Privat bor Anne Chabert i Greve sammen med sin mand Per, som hun har været sammen med siden de mødtes til en fest i Greve Hallen for 30 år siden. Sammen har de børnene Mikkel på 19 og Maria på 17 år.

Hun fejrer jubilæet med reception den 30. oktober i RTMs konferencelokaler på Greve Centervej 90, 2670 Greve kl. 14-17.30, hvor alle er velkomne.

Læst 1414 gange Senest ændret fredag, 23 oktober 2015 21:33
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

HANDICAPPORTAL.DK

HANDICAPBARN.DK

HANDICAPFORHOLD.DK

FERIE-FRITID

Nyhedsmail

Tilmeld vores e-mail Nyhedsbrev for at få øjeblikkelig opdatering når som helst