Inhabil pga handicap? Eller??

I Fredensborg kommune sidder en ung mand. Jurastuderende og med en bachelor bag sig, omhandlende inhabilitet. Dette tænker enhver vel er et godt grundlag for at sidde i et byråd. Han ved hvordan loven skal tolkes. Det der er specielt ved denne her unge mand er, at han har et handicap der gør, at han sidder i kørestol. I disse tider med ligestilling, handicap konventioner osv, ja der syntes det på ingen måder, at være et problem? Eller er det?!

Nu er det sådan at Fredensborg kommune har skulle behandle et besparelsesprojekt for og omkring handicappede. Og derfor er den unge mand med 5 stemmer mod 2, erklæret for inhabil pga sit personlige (synlige) handicap. Og han må derfor ikke være med i behandlingen af emnet. Det vurderes at han kan have en særlig personlig interesse i sagens udfald. Her sidder jeg som borger tilbage og tænker: " hvad sker der lige her!"

Hvis man er inhabil som kørestolsbruger ift handicapsager, hvornår er man så ikke det?

Hvad med byrådsmedlemmet som spiller golf. Der skal vedtages ny lokalplan for at golfbanen må udvides. Er man derved så inhabil? Det kan siges, man har en personlig interesse i udfaldet...

Hvad med læreren som arbejder med inklusionsbørn, og der skal vedtages nye regler for netop denne gruppe borgere, ift besparelser. Det kan siges, at læreren har en personlig i interesse i sagens udfald....

Hvad med den sportsaktive politiker, ift vedtagelsens støttemidler til idrætshaller osv? Uanset, så kan det have en personlig interesse for støttemidlernes endestation......

Hvad med folketingspolitikeren der skal stemme om højere løn eller pensionsordning? Vil salen så ikke skulle være tom???

Jeg bliver som borger noget overrasket over Fredensborg kommunes holdning til hvornår man er inhabil. Jeg ser det som en plus, at byrådsmedlemmet har erfaringen med det der skal behandles. Er det ikke det vi bla sætter vores kryds udfra?

Erfaring anser jeg ikke, som lig med at man ikke kan behandle problematikkerne proffesionelt. Jeg ser det som en mulighed for, at kunne uddybe på et højere plan overfor resten af medlemmerne. Og SELV blive klogere på andres holdning og oplevelser på området. Jeg håber - og tror måske naivt - det er udfra netop erfaring og interesseområder, at pladserne i de forskellige udvalg i byrådet besættes.

Nu sidder jeg så tilbage med den her erfaring rigere. Og tænker på det kommende folketingsvalg. Hvad skal jeg nu stemme udfra? Udfra det personlige engagement en politiker viser på og for "mit" område? Tør jeg det, for hvad nu hvis han/hun har et "handicap" som gør vedkommende bliver stemplet som inhabil pga uddannelse eller anden erfaring. Hvad så?

Det bliver ikke nemt...

Her link til Lorry, TV2.

http://www.tv2lorry.dk/artikel/260614

Læst 6365 gange Senest ændret mandag, 30 marts 2015 15:43
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

HANDICAPPORTAL.DK

HANDICAPBARN.DK

HANDICAPFORHOLD.DK

FERIE-FRITID

Nyhedsmail

Tilmeld vores e-mail Nyhedsbrev for at få øjeblikkelig opdatering når som helst