Over hele verden gav det gavlyd dengang da tvillingeparret Mondrup bestående og Steen og Peder gennemførte et halvmaraton sammen for tre år siden. Der er sikkert flere tvillingepar der havde gjort det tidligere også, men dette tvillingepar er enestående. Steen har fuld førlighed mens Peder sidder i kørestol grundet han er spatisker og har brug for hjælp døgnet rundt.

i 2012 gennemførte de med Peder siddende i kørestol og Steen som løber nemlig et halvmaraton. Herefter satte de sig et endnu større nål det var at gennemføre en ironman sammen, og målet blev nået ved KMD ironman i København i 2014. 

Tvillingerne Peder og Steen blev født med fem minutters mellemsrum tre måneder for tidligt. Som sagt så fik Steen fuld førlighed mens Peder manglende ild under fødslen. Han er i dag spastisker og trods at han sidder i kørestol, så vil han fremad, og har gjort en dyd ud af at se mulighederne i stedet for begrænsningerne.

Nu har begge brødre skrevet en bog om dem selv. En bog, hvor de levende fortæller om alle de overvejelser der var med til at skulle gennemføre ironmannen. 

Bogen er yderst velskrevet og man bliver ikke træt af at læse den, da den hele tiden skifter mellem brødrene, som fortæller om deres oplevelser. Man føler at man sidder nærmest i rum sammen med dem og lytter til de mange udfordringer de har været igennem

I bogen Team Tvilling er det ikke kun Peder og Steen, som fortæller åbent og ærligt om deres idrætspræstationer, men du kommer også med omkring deres opvækst og hvordan de har det med hinanden. Ligeledes har deres mor også blandet sig i tankerne, som er nedfældet i bogen.

"En af vores yndlingssætninger er: Hvis du står i lort til halsen, så lad være med at hænge med hovedet." siger Steen Mondrup i den udsendte pressemeddelelse og fortsætter: "Jeg håber, at folk ser på, hvad vi har præsteret og så siger, at hvis I kan gennemføre en ironman, så kan vi også udrette det vi gerne vil. At de stopper og og ser på deres eget liv og spørger sig selv: Er jeg egentligt tilfreds?"

Vil gerne ændre synspunktet for handicappede

Brødrene vil gerne være med til at ændre indstillingen til handicappede og idræt, hvilket også har gjort at de har dannet team tvilling hvor raske løber med spastikere og gennemfører maraton og andre løb. I bogen er der også et afsnit om dette.

HandicapPortal kan kun anbefale denne meget velskrevet og interessante bog, som vi håber vil gøre at andre med handicaps også vil se mulighederne for at dyrke idræt og ikke begrænsninger i at have et handicap. Peder Mondrup fortæller i deres udsendte pressemeddelelse, at bogen er et wake upcall til folk, der tror at handicappede ikke kan noget og skal behandles som børn. Handicappede kan mere, end folk umiddelbart tror, og også nogle gange mere, end de selv tror.

HandicapPortals vurdering af bogen Team Tvilling:

Bogen er yderst velskrevet og man bliver ikke træt af at læse den, da den hele tiden skifter mellem brødrene, som fortæller om deres oplevelser. Man føler at man sidder nærmest i rum sammen med dem og lytter til de mange udfordringer de har været igennem. Køb den til dig selv eller en som du synes fortjener at læse om at man kan godt mere end du selv går og tror.

FACTS:
Peder og Steen Mondrup
Forlag: Gyldendal
ISBN: 978-87-02-17201-0

TEAMTVILLING.dk
FACEBOOKSIDE

Læst 1533 gange Senest ændret søndag, 23 september 2018 13:49
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

HANDICAPPORTAL.DK

HANDICAPBARN.DK

HANDICAPFORHOLD.DK

FERIE-FRITID

Nyhedsmail

Tilmeld vores e-mail Nyhedsbrev for at få øjeblikkelig opdatering når som helst