af Søren Malchow, chefredaktør og stifter

af Søren Malchow, chefredaktør og stifter

NYT naturprodukt afhjælper din allergi: Nemt, hurtigt og sundt. I foråret eksploderer mængden af pollen fra både planter og træer. Det har store konsekvenser for mere end en million danskere, der går nogle snøftende måneder i møde. Løsningen kan være dette nye våben mod allergi – HayMax – som forebygger uden kemi og uden bivirkninger.


Mere end en million danskere er plaget af pollenallergi og kæmper med snøftende næser og løbende øjne. Det er ofte forår og sommer, at de allergiplagede er fanget i en allergisk reaktion, som er svær at helbrede. Heldigvis er det muligt at forebygge, og et nyt bud på at behandle forebyggende kommer fra HayMax. Det er et prisbelønnet engelsk naturprodukt, som er baseret på økologiske ingredienser som bivoks og solsikkeolie. Undersøgelser viser, at produktet kan nedsætte angreb fra pollen med en tredjedel og virker ved, at du fanger den allergifremkaldende pollen, før den angriber dig.
Sådan bruger du produktet:

Du smører lidt af den økologiske balsam rundt om næsebor og øjne for på den måde at skabe en fysisk barriere for de pollen, der angriber dig i pollensæsonen. På den måde forhindrer du konkret de små usynlige partikler i at komme ind og blive optaget af slimhinder og sendt videre via blodbanen.

HayMax er et økologisk produkt uden bivirkninger. En krukke med 5 gram koster 100 kroner og fås i 4 varianter. Købes i Helsekostbutikker og på www.safehealth.dk

FAKTA:Dét kan du selv gøre
Antallet af allergikere stiger år for år og en af de mere almindelige allergier er pollenallergi. Det handler ofte om pollen fra græs, birk, hassel, elm og el. Har du først fået en allergisk reaktion, kan den behandles med spray, piller eller lignende. Her er det en god ide at spørge din læge til råds.
Derudover kan du selv gøre noget for at forebygge eller mindske din pollenallergi.
A. Brug solbriller for at beskytte dine øjne mod pollen
B. Skyl håret, når du har været ude og pollentallet er højt
C. Åbn ikke vinduer i bilen og hjemmet (eller på kontoret) midt på dagen, hvor der typisk er flest pollen i luften

Anmeldelse af bogen Den uundværlige Autismemanual

Ind ad brevsprækken dukkede forleden dag en tyk pakke op. Her var denne meget interessante bog, som på dansk er kommet til at hedde "Den uunværlige autismemanual - hvad enhver lærer har brug for at vide" som er skrevet af Kathy Hoopmann og oversat af Anne Skov Jensen. 

Anne Skov Jensen har i forbindelse med oversættelsen også tilpasset den til det danske skolesystem, hvilket redaktionen på HandicapPortal vil rose oversætteren for.

Umiddelbart tager bogen udgangspunkt i elever med Aspergers Syndrom (AS) selvom ingen elever med AS er ens, så er deres udfordringer i skolen ofte de samme. Bogen er tilrettelagt så den viser hvordan du som lærer gør hverdagen lettere for både den enkelte elev men også klassekammerater samt skaber et bedre læringsmiljø. Det sidste har stort bevågenhed på skolen i disse år med hele skolereformen om hvordan eleverne lærer bedst.

Bogen, som er udkommet den 13. januar 2017 på Frydenlunds forlag, indeholder helt konkrete værktøjer til at undervise og støtte elever med AS for at kunne øge inklusionen og forbedre indlæringen. Mange elever med autisme har stor skoleværing grundet at de ikke magter inklusionen. Med bogen får du som lærer en konkret viden gennem de mange eksempler bogen giver. 

Hvad gør du som lærer når du får et barn med autisme? Der stiller du måske en hel masse spørgsmål hvad du skal gøre, og svar på mange af disse får du med bogen. Det er ikke alene i undervisningstiden, men også inden skolen starter som der forklares hvad der er godt for en AS elev, så denne bliver så godt forberedt på skolen som muligt.

Er du forældre til et barn med AS så bliver du også forberedt til skolen med bogen, hvor den forklarer på pædagogisk vis hvad du som forældre kan gøre for at lette indgangen for dit ASbarn til skolen. 

Når skolen så er startet er der også gode råd til at håndtere AS-barnet og de udfordringer der er.

Citat fra bogen "HVORDAN DIN ELEV MÅSKE FORKLARER DET Når jeg laver noget jeg kan lide, fylder det hele hovedet, og jeg lægger alle mine kræfter og al energi i det. Jeg er i en helt anden verden, og det gør mig glad. Jeg føler mig rolig og spændt på samme tid. Hvis jeg bliver hevet ud af min 'verden' eller min computer bliver slukket, eller hvis nogen pludselig sætter deres ansigt tæt på mit og råber, at jeg skal stoppe med det, jeg er i gang med, så bliver jeg forvirret og bange. Jeg har brug for tid til at komme ud af min 'boble' ellers kan jeg ikke klare det. Jeg har brug for tid og ingen råben" citat slut.

Bogen er fyldt med gode graftiske inputs så du som læser lettere kan finde hvad der er godt for AS - ovenstående citat er et godt eksempel på dette med at forklare hvordan en AS elev tænker.

Med Den uundværlige Autismemanual får du som læser en god hjælp til:

  • at kunne forberede undervisning af elever med AS
  • at hjælpe elever med AS med at organisere og strukturere dagligdagen i skolen
  • at lære børnene til at forstå og håndtere regler, sociale koder, venskaber, kropssprog, forandringer, mobning og meget meget mere
  • at lære børnene at kunne forstå og ligeledes håndtere sansemæssige udfordringer som hørelse, syn, lugt, smag, balance, kropsbevidsthed og smerte.

Alle dele både i skolen, som aktiviteter i klassen, der øger forståelsen for de særlige udfordringer som elever med AS oplever. Hvis du som lærer ikke har et barn med AS helt inde på dit eget liv, så kan det være svært at forstå. Men bogen giver en god hjælp og hvordan det kan udmøntes som samarbejde med hjemmet.

Ikke nok med at bogen beskriver udfordringer med i skolen, så har forfatteren også fået det meget vigtige aspekt med samarbejdet med skole - hjem med ind i beskrivelsen af de mange forskellige emner bogen tager fat på. Under hvert emner er der nemlig beskrevet måder, hvorpå skolen og hjemmet bedst kan samarbejde for at give barnet den størst mulige opbakning og støtte som er til gavn for skole, AS - eleven og hjemmet.

Den uundværlige autismemanual skriver sig direkte ind i de danske klasselokaler og de arbejdsforhold lærerne i det danske skolesystem arbejder under. Det gælder både i special - men også i de almentilbud som tager AS elever ind. 

Forfatteren har valgt at bruge betegnelsen Aspergers syndrom igennem bogen, men det betyder ikke at den kun henvender sig til AS elever, da den er lige så anvendelig til børn med Infantil Autisme, atypisk autisme, GUA eller GUU. 

Trods bogens 256 sider så er bogen ikke lavet til at kunne dække alle de forskellige situationer som en lærer kan opleve at stå i, men den kommer generelt rundt om mange aspekter på en god måde. Det samme må siges, at bogen ikke er skrevet til lærere på specialområdet til håndtering af komplekse problemstillinger i forbindelse til de forskellige niveauer af autisme.

Kathy Hoopmann har 20 års erfaring som lærer, og har udgivet flere prisvindende fagbøger om autisme. Originaludgaven af Den uundværlige autismemanual vandt i 2015 guldmedaljen i uddannelseskategorien i The Independent Publisher Book Awards (USA)

DET MENER HANDICAPPORTAL OM BOGEN:

Bogen kan absolut anbefales til både forældre men også de mange lærere og pædagoger som arbejder med børn med autisme i undervisningsregi, da den har så bredt spekter med de mange emner som forfatteren tager fat på. En bog som bør være et must have på enhver uddannelsesinstitution / skole og forældre så du kan støtte dit autist barn på bedste vis.

Den uundværlige autismemanual Kathy Hoopmann med forord af Tony Attwood og Maja Toudal 256 sider 269 kr vejledende pris.

Bearbejdet og oversat til dansk af Anne Skov Jensen.

Udkommer den 13. januar 2017 på Frydenlund forlag - link til forlaget hvor du blandt andet kan købe bogen.

Vil du følge forfatteren Kathy Hoopmann på facebook så klik på linket her (nyt vindue)

 

Den blå hest af Susanne Longhi er en åbenhjertig fortælling om hvordan det har været at leve med aspergers, hvor hun først efter at hun fyldte 40 år fik sat en hel masse på plads. 

Læseren får en levende indblik i hvordan Susanne har haft det som barn og ung, hvor opvæksten var svær og ensom, og voksenlivet også har været præget af indre kaos. Det må ikke havde været let at skrive en så flot og læsevenlig bog som Susanne har gjort. 

Hun fortæller åbent om de udfordringer hun har oplevet undervejs gennem sit liv, hvor familien ikke just har forstået hvordan Susanne havde det. Blandt andet kommer Susanne Longhi ind på hvordan moderen afviser hende, og hvordan det er hjerteknusende - men samtidig hvordan Susanne er en korkprop der bliver ved med at komme op til overfladen igen og igen når hun bliver dykket og så komme videre i livet.

Først da hun fik diagnosen faldt der en masse brikker på plads og Susanne fik ro i sjælen og overskud i hverdagen. Igennem bogen føler du hvordan hun har haft det. Når du først er begyndt at læse den, så bliver du hængende da det er en meget spændende og interessant bog, som bør læses hvis du selv har Aspergers eller kender nogen som har. Den åbner op for hvordan livet er.

Trods bogen kun er på 67 sider så når den rundt om mange aspekter omkring livet med Asperger og det at få en diagnose, hvor man sagtens kan leve en almindelig dagligdag med de forudsætninger som en Aspergers giver for personen. 

Vi kan kun anbefale, at du køber bogen "Den Blå Hest" som er en personlig skildring om livet med Aspergers. Du kan købe bogen ved at klikke her, så kommer du til forlaget webshop

lørdag, 18 juni 2016 06:36

Er FOLKEMØDET falsk varebetegnelse?

I disse dage afholdes det der må være med falsk varebetegnelse FOLKEMØDET på Bornholm. Det foregår hvert år på Bornholm.

Idéen med at politikerne møder folket er faktisk en fantastisk idé, men når det kommer til at foregå samme sted hvert eneste år, hvor mange afskæres fra at komme, så må varebetegnelsen for mødet kunne betegnes for falsk. I stedet for burde varebetegnelsen, hvis det altid skal foregå på Bornholm være Bornholmermødet.

Seneste har Avisen.dk haft lavet en undersøgelse om hvorfra deltagerne kommer. Region Nordjylland deltager med så at sige nærmest et rundt nul, Region Syddanmark deltager kun med 0,5% af regionens indbyggere.
 

Kan man så kalde det FOLKEMØDET, når så store dele af Danmark ikke deltager i dette møde?

Hvis Avisen.dk så også havde kikket på folk med specielle behov, så også gerne vil møde politikerne med de udfordringer som i disse tider skaber hovedbrud hos mange handicappede og deres familier, så ville deltagerantallet havde vist endnu lavere deltagerrate.
 
Det får os på redaktionen til at spørge "Tør politikerne ikke møde den persongruppe, som har mange udfordringer, grundet de mange nedskæringer og forringelser, som vi ser nærmest hele tiden?" 
 
Grundet de mange nedskæringer er der mange handicappede, som ikke har råd eller kræfter til at tage afsted fra deres hjem flere dage i træk. En del har ikke mulighed for at ligge i telte som følge af deres specielle behov og handicap, men afskæres fra at deltage, da der er relativt få sengepladser at få, så disse pladser bliver hurtigt optaget eller ikke til at betale for en handicappet, der ikke får tilskud andre steder fra til at deltage, kan vi skal samfund være det bekendt, når også FOLKEMØDET bliver finansieret med tilskud fra det offentlige?
 
Der tales meget om integration af borgerne, så alle kommer med, men har man også tænkt på, at der er personer, som ikke kan klare at være afsted flere dage i træk. Dansk Erhverv har haft et arrangement under Folkemødet, hvor man diskuterede hvornår man får flere ind på arbejdsmarkedet. Guldkornene har måske været hjemme hos nogle af de handicappede, som ikke kunne tage afsted flere dage i træk og ligge på en sovepose i et telt.
 
På HandicapPortal.dk ser vi meget tit, at befolkningsgruppen med specielle behov, glemmes når der skal træffes afgørelser og diskuteres i den almene debat og arrangementer. Derfor er det eksklusion af disse borgere, når arrangeøerne ikke indtænker dette i planlægningen, som eksempel med Dansk Erhverv's temamøde om beskæftigelse/arbejdsmarked med titlen "mangel på arbejdskræft - eller ledige hænder?". Til dette temamøde, har man hverken haft tegnsprogstolk eller teleslynge, og dermed udelukker man en persongruppe med disse specielle behov.

Skubber Folkemødet politikerleden i negativ retning?

Som det er nu, hvor det kun foregår på BORNHOLM, så er det kun politikerne og hovedsagligt dem som får deres deltagelse dækket af organisationer, der deltager. Når det er det, så er det falsk varebetegnelse at kalde det FOLKEMØDET, men burde i stedet for hedde BORNHOLMERMØDET eller ORGANISATIONSMØDET.
 
Når politikerne er med på, kun at placere det såkaldte Folkemøde på Bornholm, hvor det hovedsagligt kun er organisationsfolk og politikere, som hører på hinanden, så er politikerne desværre med til at skubbe til den voksende politikerlede, hvor afstanden mellem den enkelte borger og politikerne vokser. På sigt kan dette skabe uro, når dem der ikke har mulighed, bliver holdt udenfor, hvilket ikke er godt for samfundet som helhed. Det er ikke alle som er medlem af en sygdomsprganisation eller hvor de er, men ikke har mulighed for at deltage som organisationsrepræsentant. Som vi ser i handicapdebatten, så er der mange med specielle behov, hvor de har forskellige former for handicaps, at de gerne vil deltage med deres meninger hvis det er muligt. Flere politikere efterlyser nye idéer på hvordan man løser de forskellige udfordringer som Danmark står overfor, men når organisationerne at opfange alle de nye tanker fra medlemmerne så de kan formidle disse videre til politikerne.
 
Desuden køres de små organisationer, som ikke har råd til at sende folk til Folkemødet kørt ud på et sidespor, når de ikke kan diskutere forskellige emner med de politikere, som deltager i Folkemødet.

Derfor står vi med et ubesvaret spørgsmål, hvornår vågner de ansvarlige politikere op, som bestemmer at Folkemødet kun skal være på Bornholm i stedet for at sende det rundt i Danmark - de er med til at skubbe politikerleden i negativ retning, synd for Danmark? For idéen med Folkemødet er faktisk fantastisk, men lige nu kun for de få som har økonomisk mulighed og helbredsmæssige kræfter
 for at deltage.
 
Vi har lånt artikelbilledet fra et sted på Facebook, og det illustrerer godt hvordan de enkelte ser Folkemødet.

Rockwollfonden har sat sig for at gennemføre en undersøgelse af hvad der sker med udsatte unge, og hvor mange af disse som egentlig kommer i arbejde eller bliver stående udenfor uden at komme i arbejde eller uddannelse.

Marie Louise- Schultz-Nielsen og Jan Rose Skaksen fra Rockwollfondens forskningsenhed har netop i denne uge udgivet det første arbejdspapir omkring den økonomiske gevinst ved at inkludere de udsatte unge - også kaldet arbejdspapir nr 39 (tryk her for at downloade arbejdspapiret)

Forskningschef for RockwollFondens Forskningsenhed Jan Rose Skaksen fortæller overfor HandicapPortal.dk, at arbejdspapiret er grundlaget for at skyde et større projekt igang, hvor man ønsker at se nærmere på målgruppens adgang til arbejdsmarkedet og hvordan man kan hjælpe disse til at komme ind på arbejdsmarkedet.

I analysen ses der på unge i aldersgruppen 25 til 29 år som to år i træk, hverken er i job eller under uddannelse. Der er ca. 5.000 af disse unge pr. årgang, svarende til, at de udgør mellem 7 og 8 procent af en ungdomsårgang. 

Jan Rose Skaksen fortæller også til HandicapPortal, at man ikke har i analysen et overblik over hvilke karakteristika disse unge har, herunder om hvor mange af dem har specielle behov, men at man nu med det planlagte projekt vil undersøge hvor mange der har nogle specielle behov af disse 7-8 % af en ungdomsårgang der ikke kan etablere sig på arbejdsmarkedet.

Rockwollfondens analyse giver ikke noget svar på, hvordan man kan lykkes med at integrere udsatte unge på arbejdsmarkedet, og derfor er man gået i gang med det store projekt, som skal løbe i perioden 2015-20 hvor fonden sætter særligt fokus på unge mennesker, der starter voksenlivet uden en uddannelse i bagagen og uden de øvrige færdigheder der kræves for at kunne begå sig og få fodfæste på arbejdsmarkedet. 

Hyppigt har disse unge en række udfordringer som de kæmper med på sociale, personlige og familiemæssige områder. Derfor støtter RockwollFonden disse evidensbaserede forskning med fysiske projekter for at finde løsninger på denne gruppes udfordringer.

Stor kritik af Socialministers udtalelse om at unge uden arbejde er forældrenes ansvar 

Socialminister Karen Ellemann var i Jyllands-Posten ude og fortælle, at hun mener at en løsning som træder frem, nemlig forældreansvaret på spørgsmålet om hvordan kan man løse årsagerne til de unges problemer som er mange og forskelligartede. Det fortalte hun efter at Rockwollfondens rapport var udgivet. Det koster statskassen 12-15 milliarder kroner om året. "Vi står på en brændende platform, som vi som samfund ikke har råd til, at så mange mennesker står uden for samfundet" fortæller hun til Jyllands-posten.

Det har medført en række reaktioner fra forældre til børn med specielle behov. 

En af disse er Tina J, som er mor til en dreng på 15 år, der har specielle behov. I en tråd på TV2 Østjyllands statusopdatering omkring kritikken af skolereformen skrev Tina at hun havde skrevet til Socialminister Karen Ellemann "Du udtaler idag at i de 7-8% af en ungdoms generation der ikke er igang med uddannelse eller arbejde, skal placeres et forældre ansvar ! Langt hen af vejen er jeg enig i at børn er forældrenes ansvar. Jeg vil dog meget gerne være nysgerrig på om de 7-8% af unge, i virkeligheden er de unge som undervisningsministeriets og PPR i årevis har svigtet? De børn der trods forældres evige kamp ikke er blevet set eller taget hånd om? De børn der er blevet opbevaret i tilbud der ikke har taget højde for perceptuelle eller kognitive behov. De børn som har lært at slå i frustration, at mistro lærere fordi der har manglet forståelse for metode til at lærer disse børn noget. De børn der trods udredninger fra læger, fysio og ergoterapeuter aldrig bliver mødt i deres behov, men kun i hvad man vil levere ????? Er det de børn vi taler om....

Tina J fortsætter "....Det er jeres svigt ! Ikke læger, ikke fys og ergo, ikke psykologer. Jeres. For man har aldrig lyttet til anbefalinger, men bare afgjort, det plejer vi ikke i normal området, så det er for dyrt, det må kunne gøres for mindre !!! Så mit lille mirakel som er klog, sød, velopdraget og istand til at lærer under de rigtige omstændigheder er blevet syltet af jer, fundet uværdig og det samfundet og skole har lært ham til nu er " jeg er bare for dum, så jeg kan lige så godt give op" ikke på vilkår om jeg vil acceptere at det alene er et forældre ansvar. Trives man ikke i skole, får man ikke lært at alle kan noget forskelligt og stadig være værdifuld. Så knækker filmen og man giver op. Så er det den gruppe du taler om?! Så undskyld mig, så ligger ansvaret ikke i mit manglende forældre ansvar. Men i jeres forvaltning, og det er det værste svigt af alle !!!! Så har i godt nok sparret kortsigtet, men nu på den lange bane hvor det så koster vil i ha en prygelknabe og sender den videre til mig som forældre. Det er på ingen måde i orden og dybt ugennemsigtigt. Jeg lover dig jeg ALTID tager mit forældre ansvar alvorligt ! Kan du love det samme ...."

NExTWORK skal afprøve nye veje til at få udsatte unge i arbejde

Udover selve forskningsarbejde som RockwoolFonden er kendt for, så vil selv samme fond nu også afprøve det netværk, hvor udsatte unge og virksomheder sammen tager ansvar for at finde praktikpladser ved at fokuserer på interesser og motivation. Målet med NExTWORK er at få udsatte unge i varigt job eller uddannelse. Med initiativet NExTWORK går Rockwool Fonden nye veje i forsøget på at mindske problemet. Roskilde kommune er som den første med til at afprøve det nye tiltag.

6/6 stjerner

Det er en fremragende og virkelig godt skrevet bog, som Inger Jannie Petersen har fået udgivet på forlaget Turbine om hendes datter Emma. Bogen kalder hun EMMA - ET PIGELIV MED ASPERGERS SYNDROM.

Vi anbefaler: Bogen kan klart anbefales til forældre, som har et aspergerbarn, personer som arbejder med asperger/autismebørn og de stille piger i inklusion og øvrige som arbejder med asperger/autisme i deres arbejde, hvor læseren oplever hvor vigtigt en anerkendende tilgang er nødvendig. 

Bogen tager læseren med hele vejen rundt om Emma, hvor du får som læser et godt indblik helt inde under huden om datterens opvækst, hvor familien brydes flyttes og om opvæksten. Ikke mindst fortælles om inklusion både på den gode men også den manglende forståelse i folkeskolen.

I bogens pressemeddelelse fortælles "Emma er en nem baby, hun fungerer godt i børnehaven og i familien. Hun er meget fintfølelnde på visse områder, men det tager familien med et smil på læben og uden at tillægge det større betydning. Men da Emma begynder i skole, opstår der flere og flere vanskeligheder, især med det sociale. Som 14-årig får Emma diagnosen Asagers syndrom".

Hele bogen igennem fortælles hele historien om Emma, og det er skrevet som tårerne kommer frem og du som læser kan mærke at du er lige i nærheden af det der sker. Hvordan skolekammerater ikke kan forstå en person med aspergers, og om lærernes manglende forståelse af inklusionsbørn. Når man først er startet på bogen, så er den svær at lægge fra sig.

Den meget personlige beretning sætter et interessant fokus på de børn - her piger - som inkluderes uden at man tænker over om de har nogle specielle behov, der bør tages hensyn til. 

I bogens forord møder du som læser også en vigtig person for Emma, som er hendes psykolog Ea Carøe, og hun skriver "Det kendertegner ofte pigerne, at de er forpinte, og netop det bliver respektfuldt beskrevet med Emma's historie. Mit håb er derfor, at denne bog kan bidrage til, at piger med Aspergers og deres familier får en oplevelse af at de ikke er alene, og at deres historie bliver hørt og set."

Vi kan give psykologen ret. Det er vigtigt at der kommer fokus på de piger som ikke larmer og skaber uro, men trækker sig socialt, har manglen på veninder og sociale kompetencer. Det skaber bogen efter vores mening, samtidig med at den berører inklusionsdebatten om disse piger, som glemmes. En inklusion hvor der er behov for at være anerkendende og ikke glemme de specielle behov der er hos disse piger. Bogen beskriver flere fremragende eksempler på både den manglende anerkendelse og det modsatte med den anerkendende tilgang som Emma oplever under et praktikophold.

Emma - et pigeliv med aspergers syndrom er en bog vi kan anbefale til vores læsere at anskaffe sig.

FAKTA:
TITEL: Emma - et pigeliv med aspergers syndrom
FORFATTER: Inger Jannie Petersen
FORLAG: Turbine
UDGIVET: 30. november 2015
ANTAL SIDER: 171 sider
VEJL PRIS: 229,95 kr
ISBN: 9788740608821

søndag, 29 november 2015 19:19

Levende fortælling fra Team Tvilling

Over hele verden gav det gavlyd dengang da tvillingeparret Mondrup bestående og Steen og Peder gennemførte et halvmaraton sammen for tre år siden. Der er sikkert flere tvillingepar der havde gjort det tidligere også, men dette tvillingepar er enestående. Steen har fuld førlighed mens Peder sidder i kørestol grundet han er spatisker og har brug for hjælp døgnet rundt.

i 2012 gennemførte de med Peder siddende i kørestol og Steen som løber nemlig et halvmaraton. Herefter satte de sig et endnu større nål det var at gennemføre en ironman sammen, og målet blev nået ved KMD ironman i København i 2014. 

Tvillingerne Peder og Steen blev født med fem minutters mellemsrum tre måneder for tidligt. Som sagt så fik Steen fuld førlighed mens Peder manglende ild under fødslen. Han er i dag spastisker og trods at han sidder i kørestol, så vil han fremad, og har gjort en dyd ud af at se mulighederne i stedet for begrænsningerne.

Nu har begge brødre skrevet en bog om dem selv. En bog, hvor de levende fortæller om alle de overvejelser der var med til at skulle gennemføre ironmannen. 

Bogen er yderst velskrevet og man bliver ikke træt af at læse den, da den hele tiden skifter mellem brødrene, som fortæller om deres oplevelser. Man føler at man sidder nærmest i rum sammen med dem og lytter til de mange udfordringer de har været igennem

I bogen Team Tvilling er det ikke kun Peder og Steen, som fortæller åbent og ærligt om deres idrætspræstationer, men du kommer også med omkring deres opvækst og hvordan de har det med hinanden. Ligeledes har deres mor også blandet sig i tankerne, som er nedfældet i bogen.

"En af vores yndlingssætninger er: Hvis du står i lort til halsen, så lad være med at hænge med hovedet." siger Steen Mondrup i den udsendte pressemeddelelse og fortsætter: "Jeg håber, at folk ser på, hvad vi har præsteret og så siger, at hvis I kan gennemføre en ironman, så kan vi også udrette det vi gerne vil. At de stopper og og ser på deres eget liv og spørger sig selv: Er jeg egentligt tilfreds?"

Vil gerne ændre synspunktet for handicappede

Brødrene vil gerne være med til at ændre indstillingen til handicappede og idræt, hvilket også har gjort at de har dannet team tvilling hvor raske løber med spastikere og gennemfører maraton og andre løb. I bogen er der også et afsnit om dette.

HandicapPortal kan kun anbefale denne meget velskrevet og interessante bog, som vi håber vil gøre at andre med handicaps også vil se mulighederne for at dyrke idræt og ikke begrænsninger i at have et handicap. Peder Mondrup fortæller i deres udsendte pressemeddelelse, at bogen er et wake upcall til folk, der tror at handicappede ikke kan noget og skal behandles som børn. Handicappede kan mere, end folk umiddelbart tror, og også nogle gange mere, end de selv tror.

HandicapPortals vurdering af bogen Team Tvilling:

Bogen er yderst velskrevet og man bliver ikke træt af at læse den, da den hele tiden skifter mellem brødrene, som fortæller om deres oplevelser. Man føler at man sidder nærmest i rum sammen med dem og lytter til de mange udfordringer de har været igennem. Køb den til dig selv eller en som du synes fortjener at læse om at man kan godt mere end du selv går og tror.

FACTS:
Peder og Steen Mondrup
Forlag: Gyldendal
ISBN: 978-87-02-17201-0

TEAMTVILLING.dk
FACEBOOKSIDE

søndag, 29 november 2015 16:58

Tanker sættes i sving med HUSET PÅ HOVEDET

Huset på hovedet er skrevet af sundhedsplejerske Lykke Baran. Bogen handler om de mange tanker, der er forbundet med at få et barn med specielle behov. Det sætter mange tanker i gang, når man pludselig står med et handicappet barn.

Lykke Baran har formålet at lave en fremragende bog fyldt med stærke tanker om dette. Samtidig er det en bog, som er meget anderledes end andre bøger om handicappede børn.

Hver episode er skrevet i korte men tankefulde knækprosa sætninger, som man kan læse i det tempo læseren har tid og kræfter til. Afhængig af ens humør kan læseren også udvælge bestemte tanker. For at blive bogen tro kunne vi også fortsætte vores anmeldelse sådan: 

Tanker, der genspejler mine egne tanker

Tanker om et barn med specielle behov

Tanker læses, sættes i gang og bearbejdes

Tanker vendes op og ned - det hele sættes på hovedet

Tanker spredes i et virvar og samles på den gode måde

Tanker om alle de prøvelser som forældre til handicappet barn må igennem

Tanker om at du ikke er alene i verden med et handicappet barn

 

En af tankestrømmene i boget HUSET PÅ HOVEDET hedder den svage diagnose:

...

Diagnosen, et be-greb

Et potentielt overgreb

Ikke hensigten

Forældre ønsker renselse

Og den støtte, deres barn har brug for

Et urummeligt samfund

Medicinalindustriens levebrød

....

Lykke tager på smukkeste vis læseren med på en rejse. En rejse, der handler om, hvordan det er med alle de tanker og følelser, der rejser igennem en, når man som forældre pludselig står med et handicappet barn og man slet ikke havde regnet med, at man ville få et sådant barn. Livet tegnede lyserødt, men med skygger for hovedhuset, skinner solen ikke altid på en. Berører også den hyppige problemstilling om parforholdet der lider, når man også skal tænkte på det handicappede barn, som en ekstra dimension.

Os læser føres igennem tanker om, at barnet har flere ture på hospitalet end normalt, og de mange følelser der er forbundet hermed. Bogen huset på hovedet kan læses i et drag eller i små bidder. Der er mange gode tanker, som sætter en i gang med at tænke over det, som Lykke Baran skriver, ud fra det man selv oplever som forældre med et handicappet barn.

HandicapPortal og HandicapBarn kan klart anbefale bogen, der er brugbar for alle.

FACTS:

Titel: Huset på hovedet

ISBN: 978-87-92769-25-1

Forlag: Blue Page

Bogen kan købes på Husetpåhovedet.dk, hvor der også kan læses mere om Lykke Baran og bogen.

Det gav genlyd over hele verden, da tvillingerne Peder og Steen Mondrup i august 2014 gennemførte KMD Ironman Copenhagen med 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb. Ikke så meget fordi de er tvillinger, men fordi Peder er spastiker og blev trukket, cyklet og skubbet gennem konkurrencen af Steen. 

Nu fortæller Team Tvilling, som de kalder sig, for første gang hele historien om deres utrolige rejse frem mod ironman-konkurrencen – og det den førte med sig. Det er en fortælling om viljestyrke, sammenhold og drømmen om at nedbryde fordomme i forhold til, hvad handicappede kan og ikke kan ved at lade dem deltage i almindelige sportskonkurrencer i stedet for at være henvist til handicapidræt. Men først og fremmest er historien om Team Tvilling blot beretningen om to brødre, der fik en skør idé – og gjorde noget ved den …

Den kan købes hos boghandlere eller direkte hos Team Tvilling - se eventuel deres opslag om bogen på deres Facebookside - klik her 

Sprog:Dansk

ISBN-13:9788702172010

Sideantal:280

Forlag:Gyldendal

Indbinding:Bog,
hæftetUdgivet:03-11-2015
Originalsprog:Dansk
ISBN10:8702172011

HandicapPortal håber at vi kan snarest komme med en anmeldelse og yderligere info om bogen.

Der har tidligere været aftalt i satspuljeaftalen for 2015-2018, at der blev afsat 4,2 mio. kr. i 2015, 4,3 mio. kr. i 2017 og 0,5 mio. kr. i 2018 til tilbud om systematiske familie- og børnesamtaler i forbindelse med forældres ind- og udskrivning i psykiatrien og undervejs i behandlingsforløbet. Midlerne er endnu ikke udmøntet, hvilket vil sige at der endnu ikke er kommet nogen projekter igang endnu. Dette skal bl.a. ses i lyset af, at puljeopslaget burde have været bredere funderet, således at kredsen af ansøgere havde været større.

Satspuljepartierne blev derfor ved de forhandlinger, som netop er afsluttet enige om, at omprioritere de afsatte midler og genopslå puljen med et udvidet formål, således at puljen omfatter børn, hvis forældre eller søskende har en psykisk sygdom eller en alvorlig somatisk sygdom.

Formålet med puljen er at opspore eller helt undgå mistrivsel hos barnet eller den unge, som måtte opstå i forbindelse med forældres eller søskendes sygdomsforløb. Der vil blive lagt vægt på, at de projekter, der opnår midler fra ansøgningspuljen, bygger videre på allerede eksisterende erfaringer fra lignende projekter samt udbredelse af kendskabet til de oparbejdede erfaringer og tilgængelige ressourcer. Puljen kan ansøges af kommuner, regioner og private organisationer.

Side 1 ud af 64

HANDICAPPORTAL.DK

HANDICAPBARN.DK

HANDICAPFORHOLD.DK

FERIE-FRITID

Nyhedsmail

Tilmeld vores e-mail Nyhedsbrev for at få øjeblikkelig opdatering når som helst