”Politikerne er nødt til at standse kommunernes åbenlyse spekulation i lovbrud, dels ved at fjerne incitamentet for dem, dels ved at iværksætte sanktioner over for de ansvarlige i kommunerne. Det er ikke tilstrækkeligt, at socialministeren kun erklærer sin tillid til, at kommunerne overholder reglerne, for nogle kommuner gør sig ikke fortjent til den tillid."

Sådan lød meldingen fra Muskelsvindfondens formand Evald Krog på foreningens landsmøde i Korsør i weekenden med henvisning til, at foreningen oplever, at kommunerne taber flere og flere ankesager i Det Sociale Nævn og i Ankestyrelsen. Et udtryk for, at kommunerne har travlt med at gennemføre forringelser af vilkårene for borgere med et handicap.

Muskelsvindfonden oplever dertil, at de tabte ankesager efterfølgende kan få konsekvenser for de borgere, der har klaget bl.a. som chikane i form af langtrukne sagsbehandlingsforløb i forbindelse med nye ansøgninger.
”Vi vil ikke finde os i, at kommuner chikanerer vore medlemmer. Eller for den sags skyld chikanerer mennesker med et handicap. Eller i det hele taget generer borgere, der har brug for hjælp. Så får de kam til deres hår,” sagde Muskelsvindfondens formand Evald Krog den 25. maj 2013.

Omkring 300 medlemmer, hjælpere og frivillige var samlet i Storebæltshallen og på Muskelsvindfondens feriecenter i Korsør, Musholm Bugt Feriecenter. Muskelsvindfondens formand Evald Krog blev genvalgt på den ordinære
generalforsamling. Der var også genvalg til næsteformand Janne Sander.

Læst 1095 gange
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

HANDICAPPORTAL.DK

HANDICAPBARN.DK

HANDICAPFORHOLD.DK

FERIE-FRITID

Nyhedsmail

Tilmeld vores e-mail Nyhedsbrev for at få øjeblikkelig opdatering når som helst