Bilka-ansat "Jeg er ligeglad med handicappede"

(Nu med FLERE BILLEDER som dokumentation, red.)

I forbindelse med et besøg i Kolding Storcenter havde vores familie besluttet, at vi skulle gå i Bilka Koldings Bistro for at spise. Her plejer man at kunne få vand til maden, hvilket er vigtigt for børn som ikke kan tåle for mange sukkerstoffer. I fik vi et chok - BIlka har helt sløjfet deres vand til maden, som altid har været muligt.

 Når man har et barn, der hele tiden skal have en balance i deres sukkerindtagelsesforbrug, så er det ikke godt at få alt for meget sukkerholdige væsker som sodavand, sluchice og lignende som vi ellers blev tvunget til hvis vi ville have noget at drikke til. 

Da vi skulle hente vores ganske normale mad vi havde bestilt, der var to børneburger og den uges ret, som tog over ½ time at lave, spurgte vi på redaktionen hvorfor man har fjernet vandet. Medarbejderen som stod ved kassen, fortalte lige ud, at det var fordi de skulle tjene noget mere, da de ikke tjente nok på maden, og vi skulle bare købe noget sluchice og sodavand, sagde hun. 

Herefter spurgte vi hvorfor de havde gjort det, når der er personer som ikke kan tåle alle de sukkerstoffer og andet der er i sluchice og sodavand. Svaret var ikke ventet fra medarbejderens side "Jeg er sgu da ligeglad med de handicappede og hvad de ikke kan tåle, det rager mig......" og vendte derefter ryggen til redaktøren og gik. 

Nogle personer der får et for højt sukkerindhold, kan blive urolige og 

I forbindelse med at vi sidder og spiser vores bestilte mad, så kom vi i snak med et par ved siden af. Det var en bedstemor, som har både et barnebarn med autisme og et barnebarn med ADHD. Da vi talte omkring dette med sukkerindtagelse og regulering af dette, fortalte hun at det kendte hun alt til grundet hendes børnebørn. Hun udtalte også, at det er noget værre svinderi af Bilka's ledelse, at man gør sådant overfor handicappede og andre som ikke kan tåle sodavand og sluchice, grundet det sukkerindhold der er i dette.

Bilka ikke troværdig med deres handicappolitik

Dette udsagn "Jeg er sgu da ligeglad med de handicappede og hvad de ikke kan tåle, det rager mig......" viser tydeligt at det er den egentlige holding fra Bilka's side til handicappede, og dem er man ligeglad med.

Det skal ses i sammenhæng med at Bilka Kolding har bygget om, og det er ikke gjort mere handicapvenligt. Den nuværende handicaptoilet er samtidig et puslerum, som det ikke kun er toilet til personer med handicap. Handicaptoilettet er meget lille, så en kørestolsbruger har svært sammen med en hjælper at bruge det.

Samtidig har man flyttet rundt på nærmest alt og for kørestolsbrugere er det ikke blevet nemmere at komme rundt med de og kasselinierne er slet ikke blevet forbedret for kørestolsbrugere til at komme igennem, ligesom orienterinsskiltningen ikke er i orden i butikken.

Bemærk hvordan der står vare i kasselinien der er beregnet til kørestolsbrugere ved kasselinie 1.

Handicapmæssigt er det en ommer, og det kan undre, at Dansk Supermarked ikke har haft noget med handicapmæssig erfaring med i indretningen af deres nye set-up af Bilka Kolding. Her bringer vi nogle fotos som illustrerer de problemstillinger vi fremfører. 

Glemt om det er handicapvenligt ved store omrokering

Det koster meget store beløb at omrokere som Bilka Kolding har gjort, og derfor er det et godt spørgsmål, hvorfor har man ikke rådført sig med en indretningskonsulent, hvor der har været fokus på om det også er handicapvenlig indretning, når man samtidig vil profilere sig med at man fra Bilka's side er meget rummelig. Den nye indretning er ikke rummelig, da den ikke har taget hensyn til folks specielle fysiske behov for at kunne handle.

Desuden er prisskiltene blevet elektroniske, så de er svære for mennesker med synshandicap eller folk der sidder i kørestol, at læse prisskilte der sidder et stykke oppe på reolen. Eksempelvis kan tages denne kølemonter, hvor prisskiltene sidder helt over bagved, så de er meget svære at læse.

Social anlagt når man "glemmer" handicapvenlighed?

Bilka Kolding har tidligere gået ud med at man er meget socialt anlagt med forståelse for handicappede hvor man ansatte en del mennesker med fysisk/psykisk handicap - hvilket ikke er troværdigt set i forhold til at man har indrettet uden handicaphensyn og har medarbejdere der er ligeglade med handicappede, og det skal tilføjes at hun også var ligeglad med at der kommer denne artikel på HandicapPortal.dk 

 Hvordan tænker man fra Bilka Kolding's ledelse af kørestolsbrugere der selv er ude at handle kan både kunne læse pris og tage vare ned fra disse kølemontere? Først skal der åbnes en dør og dernæst række ud efter en ting der står oppe. Det er meget besværligt for en kørestolsbruger eller en gangbesværet, som ikke har fysisk mulighed for at løfte armen så højt.

 

 

 

Der er endnu værre tilfælde af indretning, som gør det endda meget sværere for kørestolsbrugere og andre med fysiske handicaps der skal række først ind over køledisk, for derefter at åbne en dør. Som kørestolsbruger kan dette ikke lade sig gøre. Her er det hellere ikke muligt for såvel kørestolsbrugere og svagsseende at kunne aflæse prisskiltene, og især meget svær i de øverste frosthylder i monteren.

Dette eksemplet er også fra Bilka Kolding. 

HANDICAPPORTAL.DK

HANDICAPBARN.DK

HANDICAPFORHOLD.DK

FERIE-FRITID

Nyhedsmail

Tilmeld vores e-mail Nyhedsbrev for at få øjeblikkelig opdatering når som helst